Моите първи картини

Цяла седмица работих над създаването на тези четири картини от общо шест. Изработени са изцяло ръчно от естествени материали, които сама съм събирала, вграждала, рязала и лепила. Като цяло са еднотипни, защото някои от тях са предназначени за конкретни хора.

В ръчна хартия съм вградила едни от любимите ми цветя – теменужките. Вграждането на цветята е направено чрез натиск и пресоване на още мокрото листче. Техника, за която четох в интернет. Тази техника сама по себе си не е много устойчива, т.к. има вероятност вградените по този начин растения да „изпаднат“. За да предотвратя това ги покрих с плътен слой лепило C-200. По този начин се получава прозрачен филм, който предпазва нежните цветове на растенията от нараняване. За да подсиля и предам на цвета блясък нанесох тънък слой лак. За жалост снимките са направени с мобилен телефон и отблясъкът на светлината падащ върху цвета на растението създава погрешно впечатление за дефект.

Хартията има бледо розов цвят. В структурата й има разнообразни дребни растителни елементи. За да я направя по интересна реших да й създам релеф. Направих го посредством намачкано парче плат върху, което обърнах мокрото листче с вградени цветя. След това пресовах с помощта на моята вярна точилка.

От тънки летвички направих рамките. С малко ножче и пила оформих ъглите. Сглобих рамката върху картината и като завършек в долната й част поставих по едно парче дървесна кора от различни дървета растящи на различни места. Именно поради тази причина някои от картините са с кора върху, която има мъх, а други са с дървесна кора, която е покрита от дървесни лишеи.

Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

3 Responses to Моите първи картини

 1. Marinela Gospodinova каза:

  Здравей, Фук-Фук!
  Браво! Tова ми хареса! Има за какво да се фукаш:) Дано да имаш успех и да получиш много поръчки. Дерзай! Искам да вида и още!!!

 2. admin каза:

  🙂 Благодаря!

 3. Гаден Спамер каза:

  Яко 🙂

  Нали знаеш към кого да се обърнеш ако има проблем с имитации?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.