Лампион от ръчна хартия и бутилка минерална вода

КРОКОТАШКО 🙂

Преди време бях направила различни тънки листчета ръчна хартия. Целта ми беше  от тях да направя лампион или свещник, но все не ми оставаше време. Харесвам меката, приглушена светлина и уюта, който създават.

Някои листчета са изчистени. Направени от бяла хартия и оцветени с оцветител за латекс. В други има вградени перца, люспи от лук, люспи от зрял фасул и различни други растителни елементи.

За направата на този лампион, който ще краси една настолна лампа в детската стая на синът ми съм използвала ръчна хартия, пластмасова бутилка от минерална вода, ножица и лепило. Стъпка по стъпка ще ви покажа как го направих.

1. Вземете една бутилка от минерална вода. Аз съм използвала туба от 10л. Изрежете дъното. Разчертавате тялото и с помощта на ножичка изрежете желаните от вас форми или фигури. Премахнете синьото пръстенче и дръжката. Подберете подходящи тънки хартии, с които ще облепите получените форми. При разкрояването им внимавайте хартиите да са по-големи за да могат да покрият добре и под тях да не се вижда пластмасовата основа.

 

 

 

 

 

 

 

2. След като сте облепили всички желани от вас части монтирайте лампиона. Пластмасата е мек материал. Отделните части са подвижни. Нужно е да ги прихванете в ъгълчетата. Съберете всички ъгълчета и ги прикрепете едно към друго с помощта на лепило или двойно залепващо тиксо.

 

 

 

 

 

 

 

3. Като завършек може да сложите на върха нещо подходящо, което да прикрие снадките. Аз съм използвала пеперуда. Прикрепих я с малко лепило.

п.п. Моля да ме извините за не доброто качество на снимките. Направени са с мобилен телефон.

Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

1 Response to Лампион от ръчна хартия и бутилка минерална вода

  1. Bearkis каза:

    Прекрасни идеи,радвам,се че харесвате блога ми и че се открихме взаимно!!!поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.