Лампа от пластмасова чашка

КРОКОТАШКО 🙂

Ръчната хартия е уникална, както по своята същност, така и с атмосферата, която създава около себе си. От ръчна хартия могат да се изработят различни произведения на изкуството – сама по себе си тя е произведение на изкуството. Уникалната й структура, цветово разнообразие и меката светлинна пропускливост на тези листчета я правят подходяща за създаване на всякакъв тип абажури за лампи или свещници.

 

Това е малка лампичка създадена
от ръчна хартия, чашка от сок и прежда. Направата й не е сложна. Изисква се само повечко търпение. Това е подходящо занимание за децата и родители. Възпитава на търпение, внимание към детайла и креативност.

Необходими материали: пластмасова чаша,хартия, ножица, лепило и прежда.

Използвала съм чашка с капаче. Във вътрешността, на което съм поставила малка чаена свещичка. Източник на светлина би могло да бъде и малък диод захранван от батерия.

  1. С помощта на макетно ножче или ножичка изрежете дъното на чашата. В тялото й може да изрежете различни по форма и големина фигури. Не изхвърляйте парчетата! Те ще ви помогнат по лесно да си очертаете и оразмерите хартията, които ще залепите на тяхно място.
  2. Добре е хартията, която ще използвате да е тънка. Лесно да пропуска светлина. Аз съм използвала ръчна хартия.
  3. Разчертайте хартията на нужните парчета, като отпуснете малко аванс от всички страни. Изрежете с ножичка.
  4. С лепило намажете внимателно четирите страни на рамката върху която ще залепите съответното парче хартия. Ако парчето е по-голямо и излиза от „рамката“, коригирайте го с помощта на ножичка. И така за всяко следващо парченце хартия.
  5. След като вече сте облепили всички фигури по тялото на чашката, може да прикриете не добре пасващите краища с прежда, канап или друга декорация по ваш избор.

п.п. Моля, да ме извините за лошото качество на снимките. Правени са с мобилен телефон.

Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.