Картина с апликации

В последният почивен на коледните празници с децата решихме да сътворим картина с различни апликации. Използвахме хартии с различни цветове и нюанси, цветни копчета, метални пеперуди и акрилни боички. Искахме да създадем цветна, заредена с настроение картина. Предназначена за стената над леглото на малката ми дъщеря, която взе дейно участие във всичко друго, но не и в направата й.  Тази „тежка“ задача остави на нас с батко й.

картина с апликацииПроцесът по направата й мина в три етапа. Първо с акрилни бои направихме фон, върху който в последствие залепихме каширан картон с цветна хартия. Това е нашето бъдещо творческо поле. Ако решите да си направите картина по този начин не използвайте лепило C 200. В нашият случай се оказа неудачно решение, предвид това, че ползвахме по-дебела хартия. Нямахме време да изчакаме да изсъхне и в резултат се „набръчка“. Нарисувахме дърво. Докато чакаме да изсъхне преминахме към втори етап – подбор на елементи за апликация. Спряхме се на няколко птички, две слончета, множество цветни копчета и три малки метални пеперуди. Взехме ги от кутийката за бижута на дъщеря ми.

апликации

Откакто за първи път попаднах в този блог, Картините с копчета ме заплениха. Не съм художник и не мога да рисувам, но този тип творчество ме провокира да опитвам и импровизирам. Ето го и нашето завършено вече творение.
Картина за детска стая

Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.