Тениски с флуоресцентни надписи

Когато бягаме от статуквото учим и децата си на същото. Така развиваме у тях креативност. Научават се, че скъпите подаръци не са в магазините, а идват от сърцето. Научават се да влагат мисъл, любов и старание изработвайки собственоръчно подарък за любим човек.

За съжаление се наложи набързо на направя снимки. Качеството им не е добро, за което предварително се извинявам.

Кликнете върху снимката и тя ще се отвори уголемена в отделен прозорец.

В общи линии, това са светещи в тъмното тениски на двойка тийнейджъри. Идеята е на синът ни. Неговата приятелка имаше рожден ден. Искаше да и подари нещо лично, емоционално и различно. Надявам се, че е успял. Ще ви разкажа как са направени и ако идеята ви допада бихте могли да си направите и вие подобни.

Необходими му бяха две бели тениски, акрилна боя, флуоресцентна боя и 3D контур.

Върху лист хартия си направи шаблон, който после изряза. Това бяха два контура, образуващи сърце, щом двете тениски застанат една до друга.

 

 

 

 

 

 

Наложи ги върху плата, очерта ги, а после с черна акрилна боя ги оцвети. Във вътрешността с флуоресцентна боя изписа думите „forever“ и „together“.

 

На тъмно светеха и изглеждаха много добре, но на светло – не. Приличаха на някакъв избелял, бледо зеленикав надпис, а времето ни притискаше. Тогава му предложих да покрие надписите с безцветен 3D контур. Не бях сигурна дали ще се получи, но така или иначе по-лошо нямаше да стане. Нанесохме плътен слой върху буквите и оставихме  да изсъхне.

Ако ви допада идеята, бихте могли да я развиете и да създадете интересни и забавни подаръци за близки хора и приятели. Ще се радвам да оставите малък коментар под поста.

Share
Публикувано в Ръчна изработка с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.