Елха от прежда

Коледното дръвче носи в себе си символика за вечно развиващата се и неумираща природа. Вечно зелената елха е символ на скромност, нежност и красота.

коледна декорацияПрез вековете, хората са „накичили“ коледното дръвче с различни легенди и купища символики. Истинската история и символика на коледната елха не е много ясна, но е сигурно, че още в древността дърветата са във фокуса на различните религии. За езическите народи, дървото е символ на свещена мъдрост и дълголетие. Обител на богове и символ на живот.

За християнската религия вечнозеленото коледно дърво е символ на „вечен живот“, а острите му иглички са символ на „пронизаният от греховете“ ни Исус.

В наши дни коледното дръвче се е превърнало в туптящото сърце на дома, извървяло дълъг път от езически култ до християнски символ. Да не забравяме и подаръците – неизменна част от магията, защото Коледа е това, което даваш, а не това, което получаваш. Поради тази причина нашите тазгодишни коледни подаръчета за най-близките ни хора и приятели са ръчно изработени елхички. Направата им е лесна. Необходими са ви:

  • конус – основа за направата им. Той се прави от картон облепен с фолио.
  • конци
  • лепило C200

елхичка1   елхички   елхичка

Намазвате конуса обилно с лепило и започвате да намотавате около него конеца. Периодично намазвате намотките с лепило. Щом покриете основата с достатъчно конец оставете конуса настрани докато хубаво изсъхне. Едва тогава много внимателно го отделете от конците. Готовите елхички може да украсите с различни по форма, големина и цвят мъниста. Бихте могли да ги осветите, като в основата им сложите светодиоди.

Така направихме нашите заредени с емоция и любов коледни дръвчета.

Share
Публикувано в Декорации и опаковки, Начало с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.