Декупаж върху кутия с канап

Бихме могли да рециклираме и превърнем в красиви и функционални изделия опаковките на някои продукти, които често използваме в бита. Например това може да е празна консервена кутия от адаптирано детско мляко, домати, храна за животни и др. Не са нужни много усилия. С декупаж, канап и боички можем да направим красиви кутии с различни приложения.

Това са част от моите метални кутии. Повечето са облечени с канап. Има и такива облечени с прежда, но те не стават толкова красиви. Използвам ги навсякъде. В кухнята като поставка за прибори, в хола съм ги напълнила с малки саксийки с цветя, а в детската ги използваме за моливи и други ученически пособия. Не е трудно и не изисква някакви специални умения. Нужни са ви време, фантазия и търпение. В няколко стъпки ще ви разкажа как направих тези кутии.

kashpasaksia1saksia2kashpa1

 

 

 

Материалите, които използвах са различни по големина консервени кутии. Канап закупен от магазин за железария. Изрязани мотиви от салфетка и лепило C 200.

Етапите в направата са:

  • намазвате с неразредено лепило на малки участъци кутията, като започвате от дъното;
  • увивате плътно и стегнато намазаният участък с канап и така докато не покриете цялата метална повърхност. От време на време е нужно с върховете на пръстите си да натискате горните канапени пръстени към долните, за да стане максимално плътно, а не рехаво;
  • след като сте покрили цялата метална повърхност с канап намажете хубаво  и навсякъде с разредено лепило. Оставете хубаво да изсъхне на стайна температура;
  • изрежете желан от салфетка мотив и с техника декупаж украсете кутията.Друг вариант за украса е да нарисувате нещо. Имайте предвид, че канапът е трудна за рисуване повърхност. Не избирайте сложно изображение. За моите кутии избрах стилизирано изображение на дърво и детска картинка на бухал. Използвала сам акрилни бои.
saksia-durvo

кутия с дърво

saksia-buhal

саксия с бухал

 

 

 

 

 

 

 

Ще се радвам тази публикация да ви е вдъхновила и провокирала да създавате красиви предмети от отпадъчни материали.

Share
Публикувано в Декорации и опаковки, Начало с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.