Как направихме шапка за една малка фея?

Преди време наш приятел ни се обади с молба да направим шапка за фея. Детенцето му имаше участие и спешно, в общи линии от днес за вчера, трябваше да я направим. Размахахме вълшебната пръчка с думите абра-кадабра и цялата фамилия запретнахме дружно ръкави. Рязахме, кроихме и лепихме. За няколко часа направихме фантастична фейска шапка.

Използвахме картон, плат, цветна хартия и сатенени ленти. Не мога да посоча точни параметри, защото всичко е правено на око и с моментно въображение. Ето ги и етапите:

1, Върху голям лист картон разчертахме четвърт окръжност. Поради липсата на голям пергел използвахме стар и изпитан метод – молив и конец. Изрязахме по контур и оформихме конус, който после облякохме с плат.

2, Отново с молив и конец начертахме върху картона голяма окръжност с още една по-малка в средата. Залепихме плат от двете страни и я прикрепихме към конуса. Така шапката се сдоби с периферия.

 

 

 

 

3, След като изсъхна се заехме с украсата. От върха се спуснаха няколко ленти, а по конуса и периферията запърхаха цветни пеперуди, изрязани от цветни картони.

  

   

Ако ви допада идеята, бихте могли да я развиете. Ще се радвам ако съм била полезна и статията ви е вдъхновила. Важно е въображението да бъде провокирано. Ще се радвам да оставите малък коментар под поста.

Share
Публикувано в Ръчна изработка. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.