Картичка с овца

Тази картичка с подръчни материали е много лесна и ефектна. Необходими са ви картон, лепило (течно), кибритени клечки, памук и …. сръчност в малки дози.

От картона изрежете една елипса за тялото и една окръжност или друга подходаща по форма фигура за главата. Счупете кибритените клечки на половинки. От тях пригответе фитилчета с памук . Може да ги заместите с обикновени тампончета за почистване на уши, но така ще се загуби част от емоцията по направата й.

Нанесете лепило върху елипсовидната част, тази, която приготвихте за тялото. Подредете ветрилообразно един ред фитилчета. Нанесете следващ слой лепило върху картона, така че да застъпите малка част и от края  на първият ред с памучените тампончета. Подредете втори ред, по същият начин и трети, и четвърти. Така докато цялата елипса се покрие с фитильосаните памучета. С клечка от сладолед може да направите краката и да ги залепите за тялото.

Върху картонената фигурка предназначена за глава на овцата, от по-дълги клечки с памук оформете ушите, а после и чело. За  повече разкош може да й сложите панделка, така както направихме ние. За да заприлича на картичка и да имате място за послание, на гърба лепнете картонче с подходящ цвят и форма.

Share
Публикувано в Начало, Ръчна изработка. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.