Бонбониерка с ръчна хартия

Отдавна се каня да ви покажа две хартиени купички, които доукрасих с ръчна хартия. Децата много им се радват, т.к. в момента са пълни с бонбони 🙂

Всеки, който си има ученик знае, какви купища хартия отиват в кошчето, в моя случай – в печката. Всяка седмица събирам по една торба ненужна вече никому хартия: надраскани „летящи“ листчета, изписани тетрадки и пр. Жал ми беше да я унищожа и така реших да й вдъхна нов живот. Взех една метална купичка. Намокрих едно тънко листче от ръчна хартия и внимателно облепих с него купичката. Накъсах на парчета листчета от вече изписана тетрадка и ги накиснах в топла вода. Прибавих и малко C-200. Започнах да облепям купичката с хартийките, като между всеки пласт с помощта на четка полагах по един слой неразредено лепило. След петия положен слой намокрих второ листче от по-дебела/плътна ръчна хартия и много внимателно го прилепих към купичката. За да не ги пипат любопитните детски ръце качих купичките на тавана, където съхнеха в продължение на две седмици. Едва вчера ги показах и реакцията не закъсня. Вече втори ден чувам одобрителните им възгласи.

Този тип хартиени купички са много занимателни и практични. Служат за декорация и разнообразят домашният интериор. Внасят настроение и топлина в ежедневието ни. Може да се експериментира с формите и украсите.

Ваканцията вече чука на вратата. Остават броени дни, а аз съм обещала дойде ли, да започнем да правим заедно листчета, купички и всякакви други неща. Така, че очаквайте включване.

Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

2 Responses to Бонбониерка с ръчна хартия

  1. weasell каза:

    Чудничко изглеждат 🙂 Ще хвърлиш ли и един бонбон насам 😀

  2. admin каза:

    Включила съм те като участник в играта “ Предай нататък“. Дай си адреса и ще получиш цяла бонбониерка 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.