Кутии за съхранение

кутия за съхранение

Декупаж

 

Исках функционални кутии, в които да съхранявам сухи хранителни продукти като варива, захар, спагети. Не успях да намеря в търговската мрежа подходящи, за това намерих време сама да си ги сътворя. Използвах няколко празни картонени опаковки от чипс, които дълго време седяха в ъгъла и събираха прах. Жал ми бе да ги изхвърля. С техниката декупаж ги преобразих. Вдъхнах им нов живот.

 

 

 

Ако моята идея ви е харесала, може и вие да си направете такива кутии. Необходими са ви няколко празни кутии от чипс, бяла боя, лепило C200 и салфетка с мотиви по избор. Стъпките са:

  • Външна повърхност на кутията се оцветява с бяла боя. Необходими са две или три ръце, за да се заличат фабричните картинки. Опитайте се да постигнете максимално чиста (бяла) основа. По този начин се предотвратява прозирането на цветните изображения през салфетката.
  • След като боята хубаво изсъхне оразмерете салфетката според размера на кутията. Намажете обилно основата й с лепило и внимателно положете отгоре салфетка в желан десен.
  • Последната стъпка е внимателно и равномерно да нанесете няколко слоя лепило върху облепената вече със салфетка кутия. Особеното в моя случай е, че материалът от който е направена салфетката наподобява нетъкан текстил. Това я прави лесна за работа и устойчива на износване.
кутия

кутия

декупаж

Кутия за съхранение

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е необходимо да ги надписвате или обозначавате по някакъв начин. Капачетата на този тип кутии са прозрачни. Виждаш какво има вътре без да ги отваряш.

Share
Публикувано в Декорации и опаковки, Начало с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.