Ръчна хартия с вградени цветове от Гайлардия

снимка: интернет

снимка: интернет

От известно време работя над това да се усъвършенствам в технологията на създаване на листче ръчна хартия. Експериментирала съм с цветове, текстури и много други неща, но най-трудното за мен се оказа техниката на вграждане на различни елементи в самата хартия така, че да станат едно цяло. Това е тънък занаят, който изследвам  и изучавам в продължение на половин година. Информация черпя единствено и само от интернет. Именно там открих блога bghandmade.com, който ме вдъхнови и научи на много неща. Първите си стъпки направих, чрез техните публикации, в които много подробно е описан всеки един етап на процеса. Трудностите, с които са се сблъскали. Начина по, който са ги преодолели. С две думи са споделили ценен опит, за който им благодаря!

Днес реших за пореден път да експериментирам с вграждане на цветя. На прицел бяха цветове от цветето Гайлардия, което отглеждам в двора си. Използвах две техники за вграждане:

 1. вграждане чрез салфетка – за тази техника бях чела преди много време в блога bghandmade. Даже я бях изпробвала, но тогава не ми се получи. Днес реших отново да опитам. Исках да си направя няколко тънки листчета с вградени елементи, които в бъдеще да мога да ползвам за направата на лампа. Мисля, че се получи. Листчетата станаха тънки, равномерни, а цветовете не пуснаха допълнителен цвят.
 2. чрез покриване с много разредена хартиена пулпа – тази техника я упражнявам от много дълго време, но все нещо не ми се получаваше. Често различните елементи не се виждаха или пускаха допълнителен цвят. Изглеждаха като едно петно върху листчето. Днес обаче останах доволна от резултата. Въпреки, че пак имам забележки.
Share
Публикувано в Начало, Статии. Постоянна връзка.

4 Responses to Ръчна хартия с вградени цветове от Гайлардия

 1. Bearkis каза:

  Това е доста интригуваща техника за мен, с чиито първи резултати не се гордея,благодаря за споделянето!Ще продължа с опитите и „хвърлянето на един поглед „при теб!Хубави почивни дни!

 2. admin каза:

  Продължавай с опитите. Сигурна съм, че ще успееш. С квилинг техниката се справяш перфектно. Аз опитах и не ми се получава. Няма как това да ти се опре. Нужно е само желание и постоянство 😉 Успех!

  Хубави почивни дни и на теб ти пожелавам!

 3. Анонимен каза:

  Дани, според мен ти се е получило прекрасно. На снимките изглеждат много красиво! 🙂
  Поздрави! 🙂
  Миро

 4. Magiosnika каза:

  Дани, според мен ти се е получило много добре. Хартията е много красива с тези цветчета! 🙂
  Поздрави! 🙂
  Миро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.