Нощна лампа от бамбук и хартия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От както започнах да се занимавам с изработка на ръчна хартия рециклирана в домашни условия от употребени и непотребни никому вече хартийки, стремежът ми бе да създам перфектното листче, от което в последствие да си направя бамбукова лампа. Видях такава в блога на Боби и Гери и се влюбих. Към днешна дата тя вече е факт.

Повече от 6м. ми бяха нужни за направата й. Първо бяха готови листчетата. Те са направени от рециклирана хартия с вградени различни растителни елементи като: обелки от лук, люспи от леща, тревички и др. Това прави структура на листчето много интересна и сама по себе си уникална. А когато го осветим се вижда и най-дребният детайл. Разпръсква топла и ненатрапчива светлина, създавайки атмосфера на спокойствие и интимност, допълващи домашния уют.

После лека полека се сдобих и с другите материали: бамбукови пръчки, растително лико (не помня наименованието му) и останалите електрически джаджи. Единственото, което ми оставаше бе да си набавя малко свободно време за да я завърша. Оказа се обаче, че не мога и два пирона да забия та помолих мъжът ми й направи устойчива конструкция. С бормашина и лепило направи сглобките, а после със силикон ги доподсили. Свърза и прикрепи електрическите части, а аз прикрепих страниците към бамбука. Получи се здрава, красива и много ефектна лампа с височина – 18 см. и дължина – 14 см.

Лампата е изцяло ръчна изработка от рециклирани и естествени еко материали.

 

Share
Публикувано в Начало, Ръчна изработка с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.