Сърце – талисман на любовта

„…Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.” – Антоан дьо Сент Екзюпери

Сърцето, като символ  на любов, щастие и добрина ни е познат още от детските години. В ювелирното изкуството е един от основните елементи, чиято символика почива на древни предания и легенди. Съвременните понятия и абстрактни интерпретации успешно вплитат енергийната му мощ в израз на човешки чувства и копнежи. Първата асоциация в избор на подарък за любим човек е символ с форма на сърце. Една от основните ценности в християнството е любов. Любов към ближния, към нас самите и към заобикалящият ни свят. Защото, както е казал Уилям Шекспир “Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.”

Сам по себе си този символ притежава дълбок мистичен и сакрален смисъл, а комбиниран с естествен камък Малахит или Ахат се превръща в амулет.

Малахита е познат на египетската култура още от 4000 г. пр. Хр. Използван е от фараони и аристокрация. Украшенията им за глава били обточени с малахит или инкустиран в одежди. Вярвали са, че ще им помогне във вземането на мъдри решения.

Подходящ при медитация, помагайки ни да надникнем по-дълбоко в себе си посредством взаимодействие със сърдечната чакра – АНАХАТ. Това е четвъртата чакра намираща се в центъра на гръдния кош. Според индийците това е камъка на световната хармония и любов.

Поради високото си съдържание на мед, Малахита на енергийно ниво се ползва за пречистване и балансиране на аурата. Вярва се, че трансформира негативната в позитивна енергия и предпазва притежателя си от опасност и и болести.

Носи късмет и е подходящ за всички зодиакални знаци, а най-вече за представители родени по знака на Дева, Скорпион, Водолей и Козирог.

Share
Публикувано в С полускъпоценни камъни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.