Коледно дръвче с канап и кафе

SDC13475

Коледно дръвче с канап и кафе

Магията на Коледа ни завладява с пълна сила. От няколко години превърнах в традиция желанието да създавам заедно с децата си по нещичко за празниците. Тази година реших да им покажа как се прави коледно еко дръвче от картон и канап.

Ако желаете може и вие да опитате. Ето как:

  • на първо място са ви необходими канап, картон, лепило, коркова тапа, дървено шишче и няколко зърна кафе.
  • коледно еко дръвчеот картонът си направете конус с желаната от вас големина. Хубаво го намазвате с лепило и започвате да увивате около него канапът, като започнете от върха към основата.
  • разрежете корковата тапа на две половинки. С дървеното шишче ги продупчете в средата и хубаво увийте бъдещото стебло с канап. Намажете горната част с лепило и поставете статично конусовидното тяло.
  • от останалият картон изрежете основата. При мен тя е кръгла. Залепете долната част на стеблото и облепете с канап.
  • с кафените зърна нанесете последният щрих. Това е. Не е сложно, а същевременно е много забавно и увлекателно.

Целта на подобни занимавки е да развия у децата си усет за естетика и сръчност. Искам да развия у тях любов към изкуството във всичките му аспекти. Искам да ги науча да влагат частичка от душата и сърцата си в нещата (без значение дали са материални или не), които правят. Да дават най-доброто от себе си стремейки се към себе усъвършенстване. Иска ми се, толкова много ми се иска да ги науча да не се страхуват от провал. Да опитват, импровизират и мечтаят. Пишейки тези редове започвам да си задавам въпросът: „Заради тях ли наистина го правя?! Сигурна ли съм?! Дали пък …“. Истината е, че го правя и заради себе си. Може би повече заради себе си. Може би, защото загубих някъде във времето детето в мен, а сега с тяхна помощ отчаяно се опитвам да го открия и върна в живота си. В такива моменти, въпреки, че не съм нито творец, нито художник, изкуството е единственият ми начин да се завърна, макар и за кратко, към себе си.

Share
Публикувано в Декорации и опаковки, Начало. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.