„Елен“ – пано със скандинавски мъх

3D арт пано със скандинавски мъх в шестоъгълна дървена рамка и силует на благороден елен като акцент в средата.

При разходка сред природата срещнем ли елен, дъхът ни спира от неговата грация и красота, величествена осанка и бързина. Хората го свързват с изкуството или по-точно с музиката и поезията.

Като символ еленът се свързва със слънцето, прераждането, творчеството и духовността. Рогата му се интерпретират с короната на Дървото на живота и са символ на плодородие и изобилие. Той е бърз, грациозен и красив – медиатор между света на боговете и света на хората. В християнството е символ на безсмъртието на човешката душа

Еленът силно присъства в легендите свързани с произхода на българския народ. Една от тях разказва за двама братя, пред които внезапно се появил елен и те започнали настървено да го преследват. Дълго вървяли по петите му, докато не стигнали река. Прекосили я и се озовали в нова, непозната земя, красива и плодородна, където в последствие се заселили.

Друга легенда разказва … „Едно дете било отвлечено от лоши хора. По пътя толкова плакало и пищяло, че те решили да го оставят в гората. Тогава една милостива кошута се погрижила за него и го откърмила със своето мляко. Благодарение на силата, която се крие в кърмата на животното той пораснал силен и смел юнак. Избивал всички лоши хора, които правели зло на хората. Бил благороден, мъдър и добър, с благи очи на кошута. Прочул се в цялото царство и за жена му била дадена най-красивата девойка. Те създали огромно потомство. На смъртния си одър, когато семейството му станало много голямо, те го попитали как ще се казва родът им. Тогава той им дал необикновено име, което никой друг народ не може да произнесе и да се нарече така. Име което ще се запази вечно – българи.”

Вероятно никога няма да разберем пълната истина за първият български родоначалник, както и за цялостният български произход, но едно е сигурно, българите са потомци на велик народ. Успявали във времето да оцелят под безпощадните удари на съдбата и излизащи от всяка ситуация все по-силни, можещи и знаещи.

Тази естествена и нестандартна декорация не изисква:
– поддръжка;
– не задържа прах и миризми;
– не предизвиква алергии.

Всяка една част от дървените елементи в паното е ръчно изработена и обработена срещу капризите на времето от нас.

Всички видове пана се изработват при предварителна заявка и са подходящи за различни видове помещения. Срокът за изработка е около 3-5 работни дни.

Възможни са различни форми, символи и размери. Всичко изработваме на ръка и всяко изделие само по себе си е уникат.

Още за нас и от нас може да видите в страницата ни във Фейсбук. Ще се радваме да ни подкрепите, като я харесате и споделите с приятелите си.

Посетете ни на място или поръчайте по телефона. Последвайте линка, за да ни откриете по-лесно https://bit.ly/2HOuvp0

Share
Публикувано в 3D Art пана, Начало. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.