Моите първи стъпки в направата на ръчна хартия

Процеса на правене на ръчната хартия не е сложен. Нужен е опит и много проби, докато започнеш да се доближаваш до желаните резултати. Красотата е в тънкостите и детайлите. Предизвикателството е в експериментирането. Никога не можеш да си сигурен в това какъв ще е крайният резултат. И като всяко ръчно направено нещо, всяко следващо изделие е уникално и неповторимо. Заредено с много положителна енергия, любов и носещо в себе си частичка от създателя му.

Съвсем наскоро се зароди у мен желанието да правя ръчна хартия. Някак спонтанно и съвсем случайно стана. Исках…имах желание…, но не знаех как. Тогава започнах да търся в интернет нещичко, но това, което намерих някаk не ми беше достатъчно. Тогава мъжът ми ме насочи към блога b&g handmade. Започнах да експериментирам и с всеки следващ експеримент се увличах все повече и повече.

Първите ми по-успешни творби са:

  1. Суха и хербаризирана тревичка/клонче. Т.к. не е хербаризирано както е по правилата, клончето е обемно. За да не изпадне от листчето се наложи да го запечатам със салфетка.
  2. Щъркел с вградени пера, пух и конци в хартията. За момента това е моята гордост. Отне ми повече от 1ч. докато го направя, но резултата си заслужаваше.
  3. Тук се опитвам да вградя насекомо в ръчната хартия. За целта използвах една пеперуда, която намерих в мазето. Беше умряла и се беше хербаризирала. Тялото й обаче се оказа по-обемно от колкото си мислех и поради тази причина не успях да я вградя измежду хартиените фибри. Запечатала съм я със салфетка и дано се получи, защото ми трепна ръката и салфетката се нагъна. Конците също са вградени в хартията. В момента съхне. Идея нямам какво ще се получи и заради това реших да я снимам докато все още е във водата. В следващите дни ще кача снимка и на изсъхналата вече композиция.
Share
Публикувано в Начало. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.