Тюркоаз и халцедон

Наричан „Камъкът на Венера“  или „Талисманът на боговете“ , тюркоаз в буквален превод означава „турски камък“. Негова родина е Персия.

Поради своите лечебни и защитни свойства тюркоазът е свещен камък в редица религии.

Почитан от индианците като свещен камък, тюркоазът поглъща негативната енергия и я преобразува в позитивна. Силата му идва от сърцето и душата на своя притежател. Помага му да установи хармония с Вселената и да преценява реалността такава, каквато е.

grivnaВ Египет тюркоазът е бил известен като камък на живота, на щастието –  камъкът на фараона.

komplektСпоред фън шуй укрепва приятелството и засилва любовта. Вярва се, че тюркоазът е камък на семейната хармония, който освен всичко друго, пази собственика си и от въздействие на магии. А,  когато бива подарен, привлича богатство и благоденствие.

Парче тюркоаз при апачите символизирало властта и познанието на шаманите.

Подходящ е за всички зодиакални знаци, но най-вече за Скорпион, Стрелец, Риби, Лъв, Близнаци, Телец. Вярва се, че подсилва интуитивните и творческите им способности. Освен това символизира лоялността, която е характерна черта за представителите на тези зодия.

Халцедонът е представител на групата камъни-защитници. Името му идва от древногръцкият град Халкида в Мала Азия. Бял Халцедон изчиства аурата, символизира спокойствие и хладнокръвие. За тибетците той е камък на чистотата и концентрацията, а в източните страни го използват като амулет срещу тъгата. Смятан за камък на любовта е добре да се носи  вграден в гривна, но поради силният енергиен заряд, който притежава, не е препоръчително да се носи постоянно.

За представителите на зодия Рак е носител на късмет, а за тези под знака на Стрелец е защитен камък.

Share
Публикувано в С полускъпоценни камъни с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.