Орхидея – екзотичната царица

Изящна и съвършенна, Орхидеята е символ на любов, богатство и разкош. Името и звучи загадъчно и изпълнено с мистика. Вероятно поради тази причина съществуват редица истории и легенди изпълнени с много приключения и тайнственост. Една от тях разказва как цветето се е появило от изгубената обувка на прекрасната Венера, докато е участвала в любовна игра. Така се е превърнало в символ на любовта. Друга история разказва как остров Ява бил посетен от невероятно красива богиня. Тя се явила пред хората, за да им предаде от своята доброта и взаимно разбирателство. Обитателите на острова не я разбрали и я прогонили. Ядосана на хората им се заканили. Те се уплашили и разкаяли. Помолили за прошка, а богинята великодушно им простила. По местата откъдето минела израствали нежни, ароматни цветя с неземно красиви цветове познати на нас като цвете наричано днес – Орхидея.

Стремейки се към красивото, внасяме в домовете си различни видове растения. Цветята са основно средство за постигане на целта. Аранжирани по различни начини те създават красота, уют и хармония. У някои култури аранжирането на цветя се е превърнало в изкуство, начин на живот и лична философия. Всеки елемент, който се прилага в аранжировката е със свое собствено звучене, носи определена символика, но в същото време е и неразделна част от цялото.

Ще се радваме, ако сме били полезни и статията ви е вдъхновила. Важно е въображението да бъде провокирано. Ако е така, оставете малък коментар под поста и/или харесайте страницата ми във Фейсбук.

Share
Публикувано в Посадени аранжировки. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.