Книга с бонбони

За началото или края на учебната година бихте могли да поднесете на учителите нещо различно и оригинално. Подарък, който сами да аранжирате. Не е нужно да е нещо скъпо, важно е да е специално. С него засвидетелствате внимание и благодарност към хората, които през цялата учебна година са полагали грижи и внимание, учили и напътсвали децата ни. Аз подготвих две кутии с бонбони, които превърнах в книги с послание в стихове.

В последствие тази ми идея се разви и превърна в подходящ подарък както за учители, така и за абитуриенти, младоженци, рожденници и др.

Процеса на изработване в няколко стъпки:


1. Направете си чертеж на корицата. В случая е от 4 части. Гръб, страница, и горна страна от 2 части. Изберете подходящо за целта микровелпапе, в случая е използвано 3 мм. Велпапето се използва, за да даде обем на корицата, краищата му се притискат, за да слегнат и изтънеят. Хартията, която ще използвате за „лице“ на корицата е по ваш избор. Лепилото използвано в случая е универсално на доста известна с качеството си марка (С200 ще набръчка хартията) .

Отстоянията между отделните чати са съобразени с дебелината на велпапето. Общо взето дебелината на велпапето х2.

2. Добавете вътрешни капаци на корицата, тук е използвана хартия от опаковката на бомбоните и бял кртон с идята да се напише лично пожелание.

Листа със стихове е от хартия за декупаж 35 гр./кв. м. печатан на принтер и разбридана.

3. Сглобете корицата и опакованата с хартия кутия и декорирайте с подходящи тематични елементи.

Ще се радваме, ако сме били полезни и статията ви е вдъхновила. Важно е въображението да бъде провокирано. Ако е така, оставете малък коментар под поста и/или харесайте страницата ми във Фейсбук.

Share
Публикувано в Декорации и опаковки. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.