Свещ с индивидуален дизайн чрез декупаж

Декупаж върху декоративна свещ по индевидуален дизайн.

Декупаж по индивидуален дизайн върху декоративна свещ

Техниката декупаж или наричана още салфетна техника е лесен и приятен метод за декорация на различни предмети – метална консервена кутия, мебели, врати и др. Прави се предимно с декупажна хартия или салфетка. Представлява един вид хартиен колаж или апликация (в нашия случай) върху восъчно тяло.

свещдекорациядекупаж

Самата техника, като такава не е сложна, но се изисква практика за добиване на рутина. Първите Ви опити може и да не са до там успешни, но при малко повече постоянство скоро ще можете сами да си направите красиви декоративни свещи. Това са моите първи опити. Някои успешни, други – не до там. Направих ги по възможно най – лесния начин, даже без да искам ги направих ароматни.

В общи линии стъпките, които следвах, за да декорирам с готови мотиви своите свещи съм ги описала по-долу.  След като видях как се получават ми се прииска да си направя и такива с индивидуален дизайн. На принтер разпечатах няколко картинки : снимка на децата ни, малко пеперуди и др. Оразмерих ги и ги вградих във восъчното тяло.

Рекламна или лична персонализация върху свещ

Декоративна свещ по индивидуален дизайн

 

 

 

 

 

 

 

 

svesht

 

 

 

dekoracia

 

 

 

 

Ето как:

  1. взех салфетка с подходящи по големина мотиви. Най-добре става с трипластовите салфетки. Изображенията върху тях са плътни и ярки. Изрязах желаните мотиви и внимателно премахнах долните два бели пласта.
  2. За декупаж е препоръчително да се ползват бели всещи. Така изображението ще изпъква. В противен случай става като воден знак и рядко е красиво. За целта имах под ръка два вида.
  3. върху пламъка на ароматна чаена свещичка нагрях малка лъжичка. Задължително нагряването трябва да е от към вдлъбнатата страна, защото се опушва и ако объркате страните ще замърсите мотива и свеща. С пръсти прикрепих мотива за восъчното тяло и върху него с внимателни движения в посока отдолу нагоре прокарвах многократно нагрятата лъжичка. Восъка започна да се разтапя и навлиза в структурата на картинката. Получи се равномерен и гладък восъчен филм.
  4. след като всички избрани мотиви си застанаха по местата, загребах с чиста лъжичка по няколко капки от ароматния парафин. Равномерно, с кръгови движения го нанесох върху творбата си. Така я направих с аромат.

Ще се радвам ако съм била полезна и статията ви е вдъхновила. Важно е въображението да бъде провокирано. Ако е така, оставете малък коментар.

Share
Публикувано в Ръчна изработка. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.